ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ – ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Συνάδελφοι – ες

Η προσπάθεια αποπροσανατολισμού από Κυβέρνηση, ΚΕΔΚΕ, ΕΝΑΕ και κομμάτων του ευρωμονόδρομου δεν μπορεί να κρύψει το αντιδραστικό περιεχόμενο της Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» εναρμονίζεται με αποφάσεις και συνθήκες της Ε.Ε.(αποτελεί κομμάτι του μνημονίου που υπέγραψε η Κυβέρνηση με τη τρόικα) και γι’ αυτό αποτελεί εργαλείο για να περάσει πιο εύκολα, πιο γρήγορα, πιο ολοκληρωμένα η αντεργατική, αντιλαϊκή πολιτική. Συνδέεται με όλα τα βάρβαρα μέτρα που αποφάσισαν και στήριξαν ΠΑΣΟΚ, ΝΔ & ΛΑΟΣ.

Με τον «Καλλικράτη» η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις, για επιδείνωση των εργασιακών σχέσεων για όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ, υλοποίηση των αντιδραστικών αλλαγών που οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερη εμπορευματοποίηση και διάσπαση του ενιαίου δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας, επιβολή νέων φόρων, ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, παράδοση του περιβάλλοντος στην κερδοσκοπία του κεφαλαίου.

Οι συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα θα είναι τεράστιες, όσο το εργατικό λαϊκό κίνημα δεν προτάσσει στην πάλη του έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει στο επίκεντρο τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του κι όχι τα κέρδη του κεφαλαίου.

Η λογική του εφικτού και των αποσπασματικών προτάσεων, που χαρακτήριζε και χαρακτηρίζει την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας είναι αδιέξοδη και «υπηρετεί» την κυβερνητική πολιτική, αφού δεν αναδεικνύει το περιεχόμενο και τη στόχευση της διοικητικής μεταρρύθμισης, τις αιτίες και τους υπεύθυνους που την υπηρετούν δεν είναι τυχαίο ότι η αρχική τοποθέτηση της πλειοψηφίας της ΠΟΕ ΟΤΑ ήταν φουλ υπέρ του Καλλικράτη ως ανάγκη για τη κοινωνία και τη Τ.Α. !!!

Δεν οργανώνουν ολοκληρωμένα, με συνέχεια και συνέπεια τους αγώνες και την πάλη των εργαζομένων, δεν τους εντάσσουν σε ένα συνολικό πλαίσιο διεκδίκησης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων. Προχωράνε σε ευκαιριακές «ντουφεκιές στον αέρα» επιδιώκοντας απλά να διατηρήσουν ένα «αγωνιστικό» προφίλ τώρα που όλοι οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έχουν καταλάβει τη κρύβεται πίσω από το Καλλικράτη, και δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς εφ’οσον ήταν και παραμένουν ενεργητικά τμήματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ & ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

από της 11 το πρωϊ μέχρι το τέλος του ωραρίου την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΗ 2010

Διεκδικούμε όλα όσα μας ανήκουν. Οργανώνουμε την αντεπίθεσή μας μαζί με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Advertisements
Αναρτήθηκε στις Uncategorized. Ετικέτες: , , . Leave a Comment »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: